Het artikel is toegevoegd aan de wishlist
Welkom     +31206844744
Kralen Groothandel Glaser | Online sieraden winkel
 
0
mijn bestelling
  • Gratis verzending
  • Unieke kralen
  • 75 jaar vakkennis

Afrikaanse kralenAfrikaanse kralen worden gekenmerkt door hun kleurrijke designs. Kralen zijn diep verweven in diverse afrikaanse culturen. Door heel afrika heeft ieder volk zijn eigen gebruiken rondom kralen. In Zuid-Afrika maakt men kleine kunstwerkjes, kleding en tassen van kralen. Terwijl de Zoeloe meisjes kettinkjes aan hun vriendjes geven. Dat wordt gezien als een soort liefdesbrief. De jongen in kwestie accepteert de liefde door het sieraad te dragen. Op die manier wordt er met sieraden gecommuniceerd. Daarnaast worden kralen in Afrika gedragen bij het huwelijk. De kralen gelden hier als statussymbool. Hoe meer sieraden, hoe hoger de status. Dat is ook de reden dat men zelfs sieraden rond de middel en bovenarmen draagt. Het formaat van de kraal zegt iets over de financiële status van de drager. Kleine kralen zijn moeilijker te maken en daardoor duurder. Iemand met veel kleine kralen wordt daarom als welvarend beschouwd. Op deze pagina vind je een overzicht van onze exotische en afrikaanse kralen. 

Afrikaanse kralen kopen bij kralengroothandel Glaser
Afrikaanse Masai kralen bestellen in felle kleuren

 

 

West-afrikaanse chevron kralen kopen

West-Afrikaanse chevron kralen


Chevron kralen zijn West-Afrikaanse kralen die gekenmerkt worden door het gebruik van blauw, rood en wit. In sommige gevallen wordt er ook met groen en zwart gewerkt. Chevron kralen worden vaak gekenmerkt door stervormige patronen. De kralen worden handmatig gemaakt in West-Afrikaanse landen en zijn daarom relatief prijzig. De mythe zegt dat de Nederlanders ooit Manhatten kochten in ruil voor Chevron kralen. 

BEKIJK ALLE CHEVRON KRALEN


Gele masai kralen uit Afrika kopen

Kleine felgekleurde Masai kralen


De Masai leven in Oost-Afrika, voornamelijk in Kenia en Tanzania. Het Masai volk leeft nomadisch en volgens eeuwenoude tradities. De Masai dragen slechts 1 kledingstuk, een soort kleed of poncho. Hun uiterlijk wordt versierd met prachtige Afrikaanse sieraden. Deze sieraden worden vaak gemaakt van felgekleurde kleine kraaltjes. Iedere kleur heeft zijn eigen betekenis. Zo kun je aan de kralen zien of iemand getrouwd is. Er zijn geen speciale Masai kralen, maar onze rocailles lijken het meest op de Afrikaanse kralen. Wij bieden rocailles in meer dan 100 kleuren. 

BEKIJK ALLE ROCAILLES

 


Koraalkralen kopen uit afrika. Afrikaans bloedkoraal kralen

Koraalkralen uit Egypte en zuiderlijk Afrika 


Egypte is bij het grote publiek bekend als duikbestemming. Toch zijn er ook in zuiderlijk Afrika diverse landen met prachtige onderwater natuur. Landen als Mozambique, Tanzania, Zuid-Afrika en Madagascar hebben prachtige koraalriffen. Het zal je niet verbazen dat koraal al eeuwen wordt gebruikt als versiering bij kleding en sieraden. Met name het rode bloedkoraal is in het verleden veelvuldig gebruikt. Tegenwoordig is koraal beter beschermd en is het verhandelen van koraal verboden. Wel bieden wij imitatie koraal kralen. Deze zijn niet van echt te onderscheiden. 

BEKIJK ALLE KORAAL KRALEN

 


Zeldzame en exotische Afrikaanse kralen kopen

Exotische kralen uit heel Afrika


Afrikaanse kralen worden gekenmerkt door hun exotische uiterlijk. Dit soort kralen zie je minder snel in Europa. Kralen in Afrika zijn vaak groter van formaat en hebben aardetinten. Vroeger was het gebruikelijk om kralen van dierenbotten te maken. Dit noem je beenkralen. Deze hebben de kenmerkende witte kleur, die je kent van een skelet. Een veel voorkomende vorm is de 'bone pipe', die je uit hollywood kent van voodoo-kettingen. Afrikaanse kralen worden vaak versierd met onregelmatige patronen, die sterk doen denken aan dierenprints. 

BEKIJK ALLE EXOTISCHE KRALEN


Religieuze houten kralen kopen uit Afrika

Religieuze houten kralen


Houten kralen worden al eeuwen gebruikt door heel afrika. Hout is relatief eenvoudig te bewerken en aan bomen geen gebrek. Wij bieden zowel bewerkte als onbewerkte houten kralen in diverse vormen en afmetingen. Houten kralen zijn vaak ook verbonden met religie. Zo kent het christendom bijvoorbeeld de rozenkrans. Die je veel ziet in midden en zuiderlijk Afrika. In Azie maken de boeddhisten en hindoeïsten gebruik van Mala's. Dit zijn gebedskettingen, veelal gemaakt van houten of natuurstenen kralen.  

BEKIJK ALLE HOUTEN KRALEN

 


Italiaanse Millefiori kralen kopen

Kleurrijke millefiori kralen (niet Afrikaans)


We moeten eerlijk zijn, Millefiori kralen zijn eigenlijk geen afrikaanse kralen. Deze kralen zijn namelijk afkomstig uit Italië. Toch noemen we deze kralen op deze pagina, omdat we van mening zijn dat de kleurrijke ontwerpen een Afrikaanse uitstraling geven. Deze kralen worden al eeuwenlang volgens een geheime ambachtelijke techniek gemaakt. Millefiori betekent in het italiaans 'bloemenpatroon', dat zie je ook terug in de meeste designs. Er worden overwegend felle kleuren zoals geel, rood en groen gebruikt. Iets wat we ook terugzien bij de Masai kralen uit West Afrika. 

BEKIJK ALLE MILLEFIORI KRALEN
 

 


 


5 Euro korting op je volgende bestelling?

Ontvang 1x per week een email met de laatste producten, creaties en aanbiedingen. Schrijf je nu in en ontvang 5 euro korting* op je volgende bestelling. 

*deze actie geldt alleen als je nog niet bent aangemeld voor deze update.