Het artikel is toegevoegd aan de wishlist
Kralen Groothandel Glaser | Online sieraden winkel

Afrikaanse kralen


Afrikaanse kralen komen vaak uit Europa of China. De ontwerpen die er mee gemaakt worden hebben veel betekenis, zijn origineel en heel kleurrijk. Kralen worden in vele Afrikaanse culturen gebruikt met zijn/haar eigen betekenins. Net als in alle andere werelddelen heeft ook Afrika zijn eigen tradities met kralen. In Zuid-Afrika bijvoorbeeld is men meer gespecialiseerd in speciale kleine kunstwerkjes, kleding en tassen van kralen. Terwijl mensen van de Zulu stammen kettinkjes met speciale kralencombinaties aan hun vriendjes geven. Dat wordt gezien als een soort liefdebekentenis. De jongen accepteert dan de liefde door het sieraad te dragen. Zo wordt er met de kralen sieraden gecommuniceerd. Kralen gelden hier ook als statussymbool en hebben veel verschillende betekenissen. Het formaat en materiaal van de kraal kan bijvoorbeeld iets zeggen over de financiële status van de drager. Kleine kralen zijn moeilijker te maken en daardoor duurder. Iemand met veel kleine kralen kan daarom als als welvarend worden beschouwd. Op deze pagina vind je een overzicht van onze Exotische en Afrikaanse kralen. 

Afrikaanse kralen kopen bij kralengroothandel Glaser
Afrikaanse Masai kralen bestellen in felle kleuren

 

 

West-afrikaanse chevron kralen kopen

West-Afrikaanse chevron kralen


Chevron kralen zijn van oorsprong kralen gemaakt in Italie. West-Afrikaanse kralen worden vaak gekenmerkt door het gebruik van de glaskleuren  blauw, rood en wit. In sommige gevallen wordt er ook met groen en zwart gewerkt. Chevron kralen zijn herkenbaar aan stervormige patronen. De kralen worden handmatig gemaakt in ook West-Afrikaanse landen en zijn daarom relatief prijzig. Vroeger werden Chevron kralen ook als handelskralen toegepast, in plaats van Bitcoins. 

BEKIJK ALLE CHEVRON KRALEN


Gele masai kralen uit Afrika kopen

Kleine felgekleurde Masai kralen


De Masai leven in Oost-Afrika, voornamelijk in Kenia en Tanzania. Het Masai volk, net als in Europa, leeft nomadisch en volgens eeuwenoude tradities. De Masai dragen slechts 1 kledingstuk, een soort kleed of poncho. Hun uiterlijk wordt versierd met prachtige Afrikaanse sieraden. Deze sieraden worden vaak gemaakt van felgekleurde kleine kraaltjes. Iedere kleur heeft zijn eigen betekenis. Zo kun je aan de kralen zien of iemand getrouwd is. Er zijn speciale Masai kralen, deze hebben wij ook in onze collectie en zijn hetzelfde als de kralen die in Afrika worden toegepast. Wij bieden rocailles aan in meer dan 100 kleuren. 

BEKIJK ALLE ROCAILLES

 


Koraalkralen kopen uit afrika. Afrikaans bloedkoraal kralen

Koraalkralen uit Egypte en zuiderlijk Afrika 


Egypte is bij het grote publiek bekend als duikbestemming. Toch zijn er ook in zuiderlijk Afrika diverse landen met prachtige onderwater natuur. Landen als Mozambique, Tanzania, Zuid-Afrika en Madagascar hebben prachtige koraalriffen. Het zal je niet verbazen dat koraal al eeuwen wordt gebruikt als versiering bij kleding en sieraden. Met name het rode bloedkoraal is in het verleden veelvuldig gebruikt. Tegenwoordig is koraal beter beschermd en is het verhandelen van koraal verboden. Wel bieden wij imitatie koraal kralen. Deze lijken indentiek en zijn veel milieu-vriendelijker. 

BEKIJK ALLE KORAAL KRALEN

 


Zeldzame en exotische Afrikaanse kralen kopen

Exotische kralen uit heel Afrika


Afrikaanse kralen zijn herkenbaar door hun exotische uiterlijk. Dit soort kralen zie je steeds meer in Europa. Kralen in Afrika zijn vaak groter van formaat en hebben vaak ook aardetinten. Vroeger was het gebruikelijk om kralen van dierenbotten te maken. Ook wel bekend als beenkralen. Deze hebben de kenmerkende witte kleur, die je kent van een beendere van een skelet. Een veel voorkomende vorm zijn de 'bone pipes'. Afrikaanse kralen worden vaak versierd met regelmatige en onregelmatige patronen, die sterk doen denken aan dierenprints. 

BEKIJK ALLE EXOTISCHE KRALEN


Religieuze houten kralen kopen uit Afrika

Religieuze houten kralen


Houten kralen worden al eeuwen gebruikt door heel Afrika. Hout is relatief eenvoudig te bewerken en aan bomen geen gebrek. Wij bieden zowel bewerkte als onbewerkte houten kralen in diverse vormen en afmetingen. Houten kralen zijn vaak ook verbonden met religie. Zo kent het christendom bijvoorbeeld de rozenkrans. Die je veel ziet in midden en zuiderlijk Afrika. In Azie maken o.a. de Boeddhisten en Hindoes gebruik van Mala's. Dit zijn gebedskettingen gemaakt van houten of natuurstenen kralen. Bij het maken van Mala is het wel verstandig stevig draad te gebruiken omdat de kralen vaak langs de draad schuren.. en er slijtage kan ontstaan. Staaldraad met een nylon coating zijn vaak de beste oplossing om snelle slijtage tegen te gaan. 

BEKIJK ALLE HOUTEN KRALEN

 


Italiaanse Millefiori kralen kopen

Kleurrijke millefiori kralen (niet Afrikaans)


Millefiori of millefiore of alla kondre kralen zijn eigenlijk geen Afrikaanse kralen. De kralen zijn namelijk afkomstig uit Italië en werden al meer dan 400 jaar geleden gebruikt als handelskralen. Toch noemen we deze kralen op deze pagina millefiori, omdat de kleurrijke ontwerpen een zonnige vrolijke uitstraling geven. Deze kralen worden al eeuwenlang volgens een geheime ambachtelijke techniek gemaakt. Millefiori betekent in het Italiaans 'alle kleuren of bloemenpatroon', dat zie je ook terug in de meeste designs. Er worden vaak veel basise kleuren zoals geel, rood, blauw en groen gebruikt. 

BEKIJK ALLE MILLEFIORI KRALEN
  


Nieuwsbrief

Meld je hier aan en ontvang updates met de nieuwste kralen, sieraden onderdelen, creaties en bedrijfs-aanbiedingen. Ontvang 5 Euro Korting* bij je eerste bestelling. 
*deze actie geldt alleen voor geregistreerde bedrijven met een geldig KVK-nummer die nog niet zijn aangemeld.