Het artikel is toegevoegd aan de wishlist
Welkom     +31206844744
Kralen Groothandel Glaser | Online sieraden winkel
 
0
mijn bestelling
  • Gratis verzending
  • Unieke kralen
  • 70 jaar vakkennis

Hoe worden de gaatjes in Krobo kralen gemaakt

16-03-2018

Originele Krobo Beads - Krobo Kralen.

Originele Krobo Beads kralen uit Ghana Krobo kralen zijn gemaakt van fijngemalen glas ook wel poederglas genoemd en worden in mallen van klei gevuld in alle mogelijke kleuren. Om het gaatje in de kraal te krijgen, worden er stukjes tak van de cassave-plant in het midden van het glaspoeder geduwd in een mal van klei. Vervolgens worden de mallen in een kleine klei-oven gezet waarbij het poederglas aan elkaar smelt en het takje verbrandt waardoor het gaatje overblijft. Zo krijg je heel organisch ontworpen kralen die je zou kunnen gebruiken voor je nieuwe sieraden. De kralen zijn momenteel alleen verkrijgbaar in onze showroom in Amsterdam.

Elke familie, in het noorden van Ghana die deze manier van kralen maken beheerst, heeft hun eigen uniek uiterlijk. Zo kan je aan de vorm of bewerkingen zien van welke familie welke kralen zijn. De kralen kunnen zowel door mannen als vrouwen gedragen worden. De vrouwen dragen de kralen hoger op de hals (boven de borst) en mannen juist langere kettingen voorbij de borst.

Sign up to our newsletter

Vul je naam en e-mailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes! Ontwikkel je eigen sieraden stijlen en ontvang gratis inspiratie inclusief een couponcode t.w.v. € 5,-.(*)
*deze actie geldt alleen als je nog niet bent aangemeld voor deze update.