Het artikel is toegevoegd aan de wishlist
Kralen Groothandel Glaser | Online sieraden winkel
 
0
mijn bestelling

Nieuw magazine over kunst, design & ambacht

03-07-2018


Verrijk je kennis met Métier
 Heb jij zin om tijdens je vakantie een nieuw gespecialiseerd magazine te lezen dat echt diep ingaat op het ambacht, de geschiedenis en technieken van het maken van sieraden, kunst en modeontwerpen? Dan is het magazine “Métier”, door uitgeverij BLKVLD, echt iets voor jou!

Métier was eerst alleen in vele bekende museumwinkels verkrijgbaar,  maar is nu dus ook online te bestellen als magazine. Het vakblad richt zich vooral op nieuwe ontwikkelingen in de design-, kunst- & museumwereld. Met Métier hebben de makers als doel ambachtslieden en historici met elkaar in contact te brengen. In de gedrukte versie ligt de focus op de verscheidenheid aan onderwerpen waarin kralentoepassingen een belangrijke plek innemen

Zo is er in de eerste editie bijvoorbeeld een artikel over minuscule rocailles op een wereldberoemd Oudegyptisch beeldje van een koningin in het Egyptisch museum in Berlijn. Op dit beeldje, van meer dan 3000 jaar oud, werden, bijvoorbeeld, één van de eerste glaskralen aangebracht die ooit zijn gemaakt! 

Diepgang en speciale onderwerpen

De tweede uitgave bevat meer diepgang over de technieken en beweegredenen van een kunstenaar die, onder andere, medische restanten uit ziekenhuizen gebruikt in sieradenontwerpen. 

De aankomende uitgave in augustus 2018 is er ook weer uitgebreid aandacht voor kralen en de toepassingen ervan; Bijvoorbeeld het verhaal van de antieke Fenol kralen. Deze kralen werden vaak als imitatie barnsteen over de hele wereld verspreid vanaf het begin van de vorige eeuw. Hoewel deze kralen vroeger als vervalsingen van amber als waardeloos werden gezien, zijn ze nu een gewild verzamelobject van kunsthandelaren geworden…

Wil je meer weten? Dan kan je Métier ook online vinden via de website: www.metier-magazine.nl. Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en allerlei ontwikkelingen in de kunst- en museumwereld.

5 Euro Korting bij je volgende bestelling?

Ontvang 1x per week een email met de nieuwste kralen, sieraden onderdelen, creaties en aanbiedingen. Schrijf je nu in en ontvang 5 Euro Korting* bij je volgende bestelling. 

*deze actie geldt alleen als je nog niet bent aangemeld voor deze update.